Hjälpmedlet för barn med selektiv ätstörning!

14 June 2024

Selektiv ätstörning, även känd som Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (ARFID), kan vara en stor utmaning för barn och deras familjer. Barn med ARFID har en begränsad diet och en rädsla eller ovilja att prova ny mat, vilket kan leda till näringsbrist och stressiga måltidssituationer. För att göra näringsintaget mindre av en kamp och mer av ett nöje, kan Sip2play-muggen vara en räddning.

Sip2play är inte bara en mugg, det är en innovativ lösning för barn som kämpar med ARFID. Denna mugg kombinerar nytta med nöje genom att integrera ett interaktivt spel som styrs via en app. Barnet använder sugröret för att styra spelet, vilket ökar motivationen att dricka näringsdrycker eller andra vätskor. Spelmuggen mäter dessutom hur mycket barnet dricker och anpassar spelutmaningarna efter intaget, vilket säkerställer att barnet konsumerar tillräckligt med vätska under varje spelsession.

Sip2play-muggen är designad för att vara flexibel och kan användas med en mängd olika vätskor. Den är idealisk för näringsdrycker, välling, vatten och saft. Det är ett utmärkt verktyg för föräldrar som kämpar med att få sina barn att inta nödvändiga näringsämnen och vätskor.

För många föräldrar innebär varje måltid en kamp, men med Sip2play blir måltiderna positiva och mindre stressfyllda. Den lekfulla interaktionen uppmuntrar barnet att engagera sig i sitt näringsintag på ett roligt och engagerande sätt. Dessutom främjar muggen regelbundna matvanor genom att göra måltiderna till en spännande aktivitet.

En mamma till en 11-åring delar: “Hon har aldrig i sitt liv druckit så mycket vatten. Hon ville inte sluta spela och frågade om hon fick spela i morgon också. Spelmuggen kan vara mångas räddning.”